Wednesday, November 22, 2017

Hujan lebat masa berniaga

Kalau berniaga di kiosk dalam bangunan shopping complex, hypermarket atau yang sewaktu dengannya memanglah tak kisah hujan lebat kat luar. Macam mana pulak dengan peniaga-peniaga tepi jalan? Bukan semua peniaga mampu bayar sewa kiosk yang beribu-riban sebulan.

Kesian saya tengok peniaga-peniaga tepi jalan waktu petang. Kat JB ni selalu hujan waktu petang baru-baru ni. Macam mana nak berdepan situasi hujan lebat masa berniaga tepi jalan?

Doa ini diambil dari mech.utm.my

Bacalah doa menolak hujan.

Sunday, November 12, 2017

Murah rezeki

Kita biasa dengar orang cakap atau doa "Semoga murah rezeki." Mungkin ada rakyat Malaysia yang doa "semoga murah minyak masak.". Mungkin ada yang minta murah harga barang-barang keperluan yang semestinya mahal sejak kebelakangan ni. Ok back to topic murah rezeki.

Doa ini diambil dari blog pendidik2u

Ada ke sesiapa yang tak nak murah rezeki?

Sunday, August 27, 2017

Penjual Tapai Speaking English (video)

Video viral penjual tapai cakap orang putih versi Kelantan.




Video ni diupload oleh pemilik nickname Harimau Merah di Youtube. Amacam power tak makcik ni cakap orang puteh? Ramai-ramailah singgah beli tapai dia 4 butir for RM1 only. Lokasinya di Kedai Lalat, Kota Bharu, Kelantan.