Sunday, August 20, 2017

Servis cuci kereta RM8 je

Saya nak cerita sikit pasal idea ketiga dari 69 idea perkhidmatan iaitu pembersihan. Tak kiralah bersih rumah ke, pejabat ke, cuci kereta ke, motor ke dan yang sewaktu dengan pembersihanlah. Cuma kali ni nak lebihkan cerita pasal cuci kereta.

Car wash RM8 di Shell Jalan Sagu, Taman Daya.
Car wash RM8 pakej cuci luar, vakum dalam dengan wax tayar.

Wednesday, August 16, 2017

WTD yang viral

Sejak viral ada orang dapat WTD (wang tidak dituntut) RM14000 terus ramai-ramai beratur nak juga mencuba. Pihak Jabatan Akauntan Negara dah umumkan tiada tarikh luput nak periksa WTD. Orang ramai peduli apa, dorang nak juga merasa ada duit beribu-ribu sejelepuk masuk dalam bank.

Screenshot dari website Jabatan Akauntan Negara
Saya pun pergi jugak pagi (Isnin 14 Ogos 2017) tapi..

Monday, July 17, 2017

Pengalaman jual barang kecantikan

Salam, kali ni aku nak cerita sikit pasal orang jual barang-barang kecantikan. Tak kiralah maskara, lipstik, bedak muka, eye blusher, miss v protector dan yang sewaktu dengannya.

Gambar hiasan ambil dari website pixy
Pengalaman ini dari orang lain juga.